Nederlands

Home

Welkom op onze website, die geheel in het teken staat van het Klaas en Grietje Veldmeijer Children’s Sponsorship Program

Hoe het begon

In 2004 verhuisden Klaas en Grietje Veldmeijer definitief van Nederland naar Canada. Klaas vervolgde hier zijn carrière als internationaal vrachtwagenchauffeur bij Jolly Farmer Transport Inc. in Northampton (New Brunswick). Gedurende de eerste jaren zijn ze op vele manieren geholpen door de collega’s van zijn werk en toen Klaas hoorde van de vele liefdadigheidsprojecten die door Jolly Farmer, via Covenant Associates, werden onderhouden, zagen Klaas en Grietje een kans om iets terug te doen. 

Het Project

Eén van de vele projecten die Covenant Associates ondersteunen zijn behoeftige (wees)kinderen in de Filippijnen. Klaas en Grietje besloten te helpen door 10 kinderen financieel te ondersteunen: door een wekelijkse donatie van slechts CAN $ 3-5 (dit hangt af van de schoolklas waar de kinderen in zitten) kan één kind elke dag met ontbijt naar school gestuurd worden. Daarnaast kan het transport betaald worden. Dit redt hem of haar niet alleen van de hongersdood maar stimuleert het kind naar school te gaan en verbetert de schoolresultaten. Dit programma is onlangs vernoemd ter ere van Klaas en Grietje: “The Klaas en Grietje Veldmeijer Children’s Sponsorship Program”.

Men kan zich voorstellen dat in een land met 30 tot 40 % werkloosheid en waar zelfs voor een baan aan de bali van McDonalds een schooldiploma nodig is, dit een heel verschil maakt. Maar dit is niet het hele verhaal: niet alleen is dit specifieke kind geholpen maar, op de langere termijn, de gehele familie. Als iemand een goede opleiding krijgt en daardoor een behoorlijke baan, is hij of zij een enorme hulp voor de familie in zijn algemeenheid, inclusief de verzorging van de ouders in hun oude dag. Maar het is wel zo dat als plotseling iemand in het programma opeens een luxe object heeft, bijvoorbeeld een mobiele telefoon, verdere ondersteuning als niet noodzakelijk gezien wordt en deze dan gebruikt wordt voor andere kinderen die in nood zijn. 

Klaas en Grietje besloten om wekelijks 10 kinderen financieel te ondersteunen. Hieronder kun je meer lezen over de organisatie en de mensen die het runnen. 

Maar waarom dan deze website?

Op het moment van schrijven van deze webtekst (14 January 2011) is Klaas terminaal kanker patiënt en is daardoor niet meer in staat om de financiële ondersteuning vol te houden. Wij, vrouw en kinderen, vader en broers van Klaas besloten om de handen ineen te slaan en deze sponsoring voort te zetten: we denken dat het project zeer zeker de moeite waard is omdat de resultaten bewijzen dat de strategie ook daadwerkelijk werkt. We zijn dan ook trots de sponsoring voort te zetten ter nagedachtenis van Klaas Veldmeijer. Maar...we kunnen alle hulp gebruiken om ons doel te bereiken. Als je ons hierbij wilt helpen, kun je contact opnemen met Pascal Veldmeijer via: veldmeijer85@hotmail.com.

Donaties

Contacteer Pascal voor een Donatie.

Hoe werkt het?

The Covenant Associates en Valley Cathedral: een korte geschiedenis

Maar hoe werkt deze ondersteuning? De organisatie, bekend onder de naam Covenant Associates, heeft een afgevaardigde in de Filippijnen, Tim Adams. Tim werkt ook voor Valley Cathedral - een liefdadigheidsorganisatie dat een weeshuis en een privé school runt. Valley Cathedral is al 23 jaar geleden begonnen.

Tim en zijn vrouw Becky hebben een zeer goede reputatie en plichtsbesef en goed inzicht wie hulp nodig heeft. Zij zijn degene ‘in het veld’ die de kinderen en families die hulp het best kunnen gebruiken, selecteren. Zij doen dit in nauwe samenwerking met Valley Cathedral. Het geld van Klaas en Grietje, dat via de Covenant Associates naar Valley Cathedral gaat, wordt door hen beheerd. Tim en Becky houden ook in de gaten dat de hulp goed terecht komt en verlangen dan ook verslagen van de vooruitgang van degene die het ontvangen.

Al het geld dat gedoneerd wordt gaat naar de kinderen: er zijn geen administratie kosten of andere kosten die er van betaald hoeven te worden. Het dagelijkse reilen en zeilen van het programma ligt bij de pastoor van Valley Cathedral om zo de adequate afhandeling van de maatschappelijke zaken en de persoonlijke verantwoordelijkheid voor de kinderen te waarborgen. 

Contact

Als je interesse hebt in het werk van de Stichting en/of het Sponsoring programma, neem dan contact met ons op door het formulier in te vullen. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact opnemen.


© Klaas and Grietje Veldmeijer 2011